Sepet

© 2020 Waterstation. Tüm hakları saklıdır.

Yaz Aylarında Serinleten Tarifler

Yaz aylarının gelmesiyle beraber susuz kalan vücudumuz bize susama isteğini arttırarak sinyaller vermekte. Ama sürekli su tüketmek istemememiz ya da su yerine farklı içecekler tüketmemiz bizi biraz yanılgıya düşürmeye sebep olmakta. Kilomuzla ve yaşımızla doğru orantıda olan günlük içmemiz gereken su miktarı yaz aylarında ki aktifliğimizle birlikte değişiklik göstermekte. Öyleyse sürekli susamamızı sadece suyla değil biraz da serin içeceklerle azaltmak istememizde gayet tabii normal kabul ediliyor. Fakat tükettiğimiz gazlı içecekler ve kafein oranından zengin içecekler bizi susamaktan alıkoyduğu için tercihen fazla tüketilmemelidir. Susuzluğumuzu gidermek için içeceğimiz içeceklerin bizi ferahlatıp susuzluk isteğimiz geçirmenin yanı sıra vücudumuzu yormamasına da özen göstermemiz gerekiyor. İçeceğimiz suyun günlük kaybettiğimiz suyla doğru orantıda olması da bizim için önemli bir faktör olmalıdır. Günlük olarak vücuttan yaklaşık 10 bardak (2,5 lt) su kaybı olur. Yaz mevsiminin gelmesiyle bu oranlar aşağıdaki gibi değişiklik gösterebiliyor.

İdrar: 4-6 bardak

Terleme: 2-4 bardak

Solunum:1,5 bardak

Feces (dışkı): 2/3 bardak

 Bu bağlamda su, mevcut birçok içecek arasında sizin için en uygun tercih olacaktır. İkinci bir tercih olarak kaybedilen elektrolitlerin yerine gelmesi açısından ayran uygun bir diğer tercih olabilir. Taze sıkılmış meyve suları da (bekletilmeden içildiği takdirde) vitamin içeriği ve antioksidan (bağışıklık sistemini destekleyici) özelliklerinden dolayı tüketilebilir. Çay, kahve gibi içecekler ise bir noktada bir parça sıvı ihtiyacını karşılasalar bile diüretik (sıvı arttırıcı) etki göstermelerinden ötürü uzun vadede tercih edilmesi pek tavsiye edilmeyen içecekler arasındadır. Çünkü bazılarımızın demlik demlik bol şekerle tükettiği çay böbrek tarafından atılacağı için sıvı arttırıcı özelliği sebebiyle bize daha fazla sıvı kaybettirecektir. Su yerine içilebilecek bir diğer sıvı ise maden suyudur. Mineral içeriği yüksek, bikarbonat yönünden zengin maden suları her yaşa uygundur. Bunun yanı sıra az miktarda asidik yapısı ve karbondioksit miktarı nedeni ile günde 1 litreden fazla içilmesi önerilmez. Hatta tansiyon ve böbrek rahatsızlıkları olanların doktor kontrolünde tüketmeleri önerilmektedir. Maden sularının tadını beğenmeyenler için tüketimi arttırmak adına aroma katılarak teşvik arttırılmaya çalışılmaktadır. Bu katkılar maalesef maden suyunun su yerine tüketilmesini önlemektedir. Maden suyunu içerken tadını beğenmeyenler, içerisine limon sıkmak suretiyle de tüketebilirler. Böylece doğal bir aroma kazanmış ve bir miktar karbondioksit gazı uçmuş olur.

 

 Su ihtiyacımızı yalnız içeceklerden gidermek yerine tercih edeceğiniz şeker oranı düşük bol sulu meyveler de vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarını dengeleyerek susuzluğunuza iyi gelecektir. Su içmenin eziyet haline gelmemesi adına suyunuzu fresh bir hale getirerek hem su içip hem de size su içtiğinizi hissettirmeyecek içecekleri de tercih edebilirsiniz.

 

 Yaz boyu tükettiğimiz ve içmekten büyük keyif aldığımız bir tarifi sizinle de paylaşmak istedik.

 

MALZEME:

  • 3-4 dilim tatlı ve sulu kavun
  • 1 adet misket limonu / dilimlenmiş
  • 4 dal taze nane
  • 1,90 litre alkali su

HAZIRLANIŞ:

  • Tüm malzemeyi bir sürahiye veya kavanoza koyun ve buzdolabında 3-4 saat bekletin. Alkali sudan yaptığınız  buzu bardaklara koyup üzerine hazırladığınız tarifi döküp servis edin. Şimdiden afiyet olsun.

 

 

Blogger: Şeyda Ayaz

 Şeyda Ayaz   2019

0(850) 532 0282 Müşteri hizmetlerimizi arayıp özel olarak bilgilendirilebilir ya da

Hemen Teklif Al butonuna tıklayıp formu bize iletebilirsiniz.

Hemen Bilgi Alın

Ücretsiz keşif için sizi ziyaret edelim, evinize ve iş yerinize en uygun su arıtma cihazı ihtiyacınızı belirleyelim.

Telefon
WhatsApp