Bunaltıcı sıcaklarla beraber serinletici tarifler arıyoruz. İstanbulda termometlerin gösterdiği sıcaklıklarla hissedilen sıcaklıkların farklı olması da bunalmamızı açıklıyor. Tam da bu noktada hem serinletici hem de pratik bir tarifle karşınızdayız.Yaz aylarında evlerimizde vazgeçilmez bir öğün haline gelen 'Ayran Aşı Çorbası' nı waterstation farkıyla sizinle buluşturuyoruz.
Ayran Aşı Çorbası Tarifi (4 kişilik)
Haşlayıp sularını süzdüğümüz bakliyatları cam bir kaseye alalım.
Süzme ve normal yoğurdu 1,5 su bardağı alkali suyla iyice çırpalım. Homojen bir kıvam yakaladığımız yoğurda tuz ve haşlanmış msırı ekleyip karıştıralım. Karabuğday ve nohutu da ekledikten sonra ince ince kıydığımız dereotu ve naneyi ekleyelim.
Servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirip taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun..
Blogger : Şeyda Ayaz