Yaz Aylarında Ferahlatıcı Tarifler Ayran Aşı Çorbası
Bunaltıcı sıcaklarla beraber serinletici tarifler arıyoruz. İstanbulda termometlerin gösterdiği sıcaklıklarla hissedilen sıcaklıkların farklı olması da bunalmamızı açıklıyor. Tam da bu noktada hem serinletici hem de pratik bir tarifle karşınızdayız.Yaz aylarında evlerimizde vazgeçilmez bir öğün haline gelen 'Ayran Aşı Çorbası' nı waterstation farkıyla sizinle buluşturuyoruz.
Ayran Aşı Çorbası Tarifi (4 kişilik)
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kara buğday
- 250 gram yoğurt
- 250 gram süzme yoğurt
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı dereotu
- 1 çorba kaşığı taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1,5 su bardağı alkali soğuk su
- 1 çay kaşığı tuz
Haşlayıp sularını süzdüğümüz bakliyatları cam bir kaseye alalım.
Süzme ve normal yoğurdu 1,5 su bardağı alkali suyla iyice çırpalım. Homojen bir kıvam yakaladığımız yoğurda tuz ve haşlanmış msırı ekleyip karıştıralım. Karabuğday ve nohutu da ekledikten sonra ince ince kıydığımız dereotu ve naneyi ekleyelim.
Servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirip taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun..
Blogger : Şeyda Ayaz