Sepet

© 2020 Waterstation. Tüm hakları saklıdır.

su-aritma-cihazi-tavsiye-eden-hekimlerimiz

Su Arıtma Cihazı Tavsiye Eden Hekimlerimiz

   Toplumumuzda her yeni ürüne olduğu gibi su arıtma sistemlerine olan ön yargılarda faydalarını gölgeye düşürmeye sebep olmuştur. Su arıtma cihazları bilinenin aksine hazır sulardan yüzlerce kat daha sağlıklı bir yöntemdir. Filtrelenmiş suyun içme suyu olmadığını savunan bir kısım insanlara karşı bilimin de kullandığı bu yöntem oldukça verimli ve tasarruflu bir buluştur.

 

   Su arıtma cihazı suyu 6 adet filtreden geçirerek içerisindeki ağır metalleri ve kloru alan bir sisteme sahiptir. Su arıtma cihazının faydalarının yanı sıra düzenli bakımları yapılmazsa zararlı bir hal alabileceği de göz ardı edilmemesi gereken bir durumdur. Su arıtma cihazlarında kullanılan filtreler suyun içerisinden geçtiği anda ömrünü başlatan ve periyodik bakım zamanı buna göre ayarlanan ürünlerdir. En sağlıklı su tabiki doğal kaynaklardan elde edilen sudur fakat bunu muhafaza etmek uzun vadede de ne yazık ki mümkün değildir. Mineral bakımından zengin olması neticesinde ağır bir tada sahip olan bu su, sert su olarak tanımlandığı için fazla tercih edilmeyen ve bekledikçe daha da acılaşan tadıyla depo edilemeyen bir sudur. Bayat su tüketmek istemeyen, damacana ve pet şişenin zararlarını bilenlerin tercihi olan cam şişe sular da maliyet açısından her an her alanda kullanıma uygun olamadığı için su arıtma cihazının faydalarını görmemize olanak sağlar.

 

    Kaliteli su tüketmek isteyenlerin tercihi olabilecek alternatifler maalesef ki çok değildir. İlki cam şişe ikincisi ise arıtılmış ve camda muhafaza edilen su olan seçenekler birçoğu doktor ve sağlıkçıyı da arıtma cihazı kullanmaya teşvik etmiştir. Gelin bir de sağlığımızın en büyük emanetçisi olan doktorlarımızdan gerekçeleriyle su arıtma tercih etme sebeplerini inceleyelim.

 


ARITILMIŞ ŞEBEKE SUYU

 Doç. Dr. Kenan Keskin (Memorial Şişli Hastanesi): Ben evimde yaklaşık 5 yıldan beri su arıtma sistemine sahibim. Şebeke suyunu bu sistemden geçirerek elde ettiğim suyu hem içmek için hem de çay ve yemeklerde gönül rahatlığı ile kullanıyorum. Zira suyun kalitesini istediğim zaman ölçerek de görebiliyorum. Tabii ki bu sistemin periyodik bakımlarının düzenli olarak yapılması ihmal edilmemelidir.

MUSLUK SUYU VE CAM ŞİŞE

Yard. Doç. Dr. Afet Erbay (Medical Park İzmir Hastanesi): Ben evimde musluk suyu ve cam şişe suyu tercih ediyorum. Tabii ki bir hekim olarak önerim, cam şişede depolanan içeceklerdir. Su ya da maden suyu; ne olursa olsun cam şişede tercih edilmelidir.
 


TELEFONLA SU SİPARİŞ ETMEM

Selahattin Dönmez (Beslenme ve Diyet Uzmanı): Ben güvenilir marka şişelenmiş 5 litre olan büyük su ve şişede mineralli su kullanıyorum. Yemeklerde şişelenmiş, sofrada hem şişelenmiş hem mineralli su bulunduruyorum. Asla telefonla su istasyonlarından açıkta veya kendi şişeleme yöntemleri ile hazırlanmış su almam. Pet veya cam şişede bir kere kullanılıp atılan güvenilir marka su ve maden suyu (mineralli su) kullanmanızı öneririm. Böylece mikrobiyolojik olarak boşalan bir damacanaya yeniden su konulması riskini minimize etmiş oluyorsunuz.

 

KÜÇÜK ŞİŞE SU TERCİH EDİYORUM

Emel Unutmaz Duman (Medical Park Beslenme ve Diyet Uzmanı): Ben Sağlık Bakanlığı kontrolünde olan daha küçük şişeleri tercih ediyorum. Evde yemek ve çay yapımında ise musluk suyu kullanıyorum. Benim önerim düzenlemeler gelene kadar daha küçük şişeler kullanılması. Suyun pH aralığının 7- 7,5 arasında olmasını tercih etmekte fayda var. 7.5'e ne kadar yakınsa da o kadar iyi olur.
 

 

ARITMA CİHAZIM VAR

Uzm. Dr. Ender Saraç (Sağlıklı Yaşam Uzmanı): Şu an arıtma suyu içiyorum. Hem iş yerinde hem evimde arıtma cihazım var. Filtresini kontrol ediyorum. Bu konu netleşene kadar imkânı olanlar evlerine iyi ve güvenilir bir filtre cihazı taktırabilirler. Günde en az 2 şişe cam şişede maden suyu içilebilir. Maça gittiniz, arabayla yoldasınız, arabada oruç açacaksanız küçük pet şişeler kullanılabilir. Suların çok satıldığı, hızlı sirkülasyonun olduğu yerden pet şişe alın. Beklememiş, taze olsun.

 

DAMACANADAN CAM ŞİŞEYE 

Şefika Aydın Selçuk (Memorial Ataşehir- Uzman Diyetisyen): Evimde damacana olarak aldığım suları, dışarıda ise cam şişe suları tercih ediyorum. Evde iyi bir arıtma cihazı varsa da sularınızı cam şişelerde saklayabilirsiniz ya da güvenilir bir markanın damacana sularını da öneriyorum.

 

 

Blogger: Şeyda Ayaz

 Şeyda Ayaz   2020

0(850) 532 0282 Müşteri hizmetlerimizi arayıp özel olarak bilgilendirilebilir ya da

Hemen Teklif Al butonuna tıklayıp formu bize iletebilirsiniz.

Hemen Bilgi Alın

Ücretsiz keşif için sizi ziyaret edelim, evinize ve iş yerinize en uygun su arıtma cihazı ihtiyacınızı belirleyelim.

Telefon
WhatsApp