Silifoz Filtre Ne İşe Yarar?
Sağlıklı ve iyi bir suya ulaşmak için ne gibi yöntemler olduğunu önceki bloglarımızda detaylı olarak anlatmıştır. Sağlıklı bir suya ulaşmanın en kolay ve pratik yolu ise bir su arıtma cihazı edinmekten geçiyor. Farklı modellerde ve özelliklerde üretilen su arıtma cihazlarında kullanılan birçok malzeme ve cihazın özelliklerini belirleyen en önemli unsur ise filtrelerdir.
Su arıtma cihazlarında kullanılan filtreler; şehir şebekelerinde sağlıklı suya ulaşmak için ihtiyaç duyulan arıtma işlemlerini yapacak malzemelerden oluşturulur. Peki farklı bölgelerde ve hatta kullanım alanına göre farklılıklar gösteren bu su arıtma cihazları ne gibi farklılıklar oluşturur. Tabi ki kuyu suyu veya merkezi sistemli yerlerde kullanılacak su arıtma cihazları yoğun kirece karşı dayanıklı veya basınca dayanıklı filtreler kullanılarak üretir. Kuyu suları veya doğal kaynak suları sert sulardır ve sert sular damak tadımıza çokta hitap etmedikleri için bir yumuşatmaya ihtiyaç duymaya sebep olurlar.
Kireç nedir sorusunun yanıtını hatırlayacak olursak; Kireç sert su demektir. Sert su, suda yüksek düzeyde kalsiyum ve magnezyum iyonu bulunması sonucu oluşur. Ülkemizdeki en önemli su problemidir. Kireçli su kullanımı sonucu: Gergin bir cilt ve sert saç. Daha çok sabun ve temizleme ürünü kullanımı. Küvetinizde ve lavabolarınızda sabun köpüğü lekesi. Tabaklar, cam eşyalar ve çatal bıçak üzerinde leke. Su tesisatında kireçlenme. Yüksek elektrik ve gaz faturaları. Araç ve gereçlerinizin ömrü kısalır.
Peki tüm bunlarla Silifoz filtrenin ne bağlantısı var dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle ki Silikoz filtre; kireç önleyici özelliği sayesinde suda bulunan kireci önleyerek kireçsiz bir su elde etmenizi sağlar. Silifoz filtrelerde; pas, korozyon ve kireç taşı oluşumunu önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Silifoz suyun içinde dolaştığı metalin yüzeyini çok ince ama sağlam bir fosfat filmi şeklinde kaplayarak, metalle suyun temasını kesmektedir. Suda çözünen 2 ppm Fosfat molekülleri suda bulunan ve kalıcı sertliği meydana getiren kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonatın kireç taşı halinde su dolaşım sistemine çökmesini engeller.
Silifoz dispanserler hemen hemen tüm su sistemlerine takılabilir. Ayrı bir elektrik tesisatına ihtiyaç yoktur ve neredeyse hiçbir bakım gerektirmez.
Yapılması gereken tek şey cihazınızdaki küreler bittikçe yenisini koymaktır. Doldurması çok kolaydır.
Bugün ki yazımızda da Silifoz filtre hakkında sizleri bilgilendirmeyi hedef edindik. Umarız sizlere sağlıklı bir bilgi aktarımı sağlayabilmişizdir.
Silifoz filtre hakkında bilgi almak ve temin etmek için Waterstation Su Arıtma Sistemlerine ulaşabilirsiniz.
Müşteri Hİzmetleri : 0 850 532 02 82
Whatsapp Hattı : 0549 532 02 82
Blogger: Şeyda Ayaz