Sepet

© 2020 Waterstation. Tüm hakları saklıdır.

sediment-filtre-nedir

Sediment Filtre Nedir?

Sediment filtre; su arıtma sistemlerinde bulunan; ön takım filtre setinin 1 numaralı filtresidir. Kelime anlamı olarak; Bir sıvının bekletilmesi veya santrifügasyonu sonucu dibe çöken madde yığını; tortu; çökelti, olan sediment kelimesi arıtma sistemlerinde ilk işlemi yapan şehir şebeke suyuyla birlikte cihaza gelen sudaki kaba partikülleri (toz kum çamur küçük taşlar) tutan filtredir. Her ne kadar küçük desek te sıkıştırılmış kâğıttan yapılmış olan sediment filtre, geçirgenlik oranı mikron denen ölçü birimiyle değerlendirilen çok küçük gözeneklerden oluşmaktadır. Bu filtreler piyasada 1 mikron 5 mikron 10 mikron 20 mikron 50 mikron değerlerinde satışa sunulmaktadır.

Klasik bir ev tipi arıtma cihazının ilk filtresi 5 mikron bir sediment filtredir. Bazı firmalar 3. filtre olarak da sediment filtre tercih etmektedirler. 3. aşamada kullanılan sediment filtrenin değeri genellikle 1 mikrondur. İlk aşamayı oluşturan bu filtre arıtma sistemlerinin merkezi olan ve asıl arıtma işlemini gerçekleştiren ana membrana giden suyun ön süzme işlemini yapar. Suyu gerçek anlamda arıtan asıl filtre ‘ana membran’dır. Sediment ve karbon filtreler ise kirlilik yapan değerleri sudan temizleyen, kaba kirleri tutulmuş bir şekilde ana membrana arıtma yapması üzerine iletmekle görevli bir filtredir. Sediment filtreler yaygın olarak tak çevir, housung(kap içerisinde) ve inline olarak 3 şekilde karşımıza çıkmaktadır.

 

Değişim periyodu 6-8 ay olan bu filtre düzenli değişim sağlanmadığında ana membranın ömrünü kısaltarak (2-3 yıl normal) erken bir değişim gerektirmesine yol açar. Filtre bakımı sizi ve sağlığınızı korur. Lütfen arıtma cihazı kullanıcıysanız filtrelerinizi doğru zamanda doğru firmadan değiştirin.

 

 

Bize ulaşmak için;

08505320282 ve ya 05495320282 numaralarını kullanabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz size günün her saati teknik destek sağlayacaktır.

 

Blogger : Şeyda Ayaz

 Şeyda Ayaz   2020
silifoz-filtre-ne-ise-yarar

Silifoz Filtre Ne İşe Yarar?

  Sağlıklı ve iyi bir suya ulaşmak için ne gibi yöntemler olduğunu önceki bloglarımızda detaylı olarak anlatmıştır. Sağlıklı bir suya ulaşmanın en kolay ve pratik yolu ise bir su arıtma cihazı edinmekten geçiyor. Farklı modellerde ve özelliklerde üretilen su arıtma cihazlarında kullanılan birçok malzeme ve cihazın özelliklerini belirleyen en önemli unsur ise filtrelerdir.

  Su arıtma cihazlarında kullanılan filtreler; şehir şebekelerinde sağlıklı suya ulaşmak için ihtiyaç duyulan arıtma işlemlerini yapacak malzemelerden oluşturulur. Peki farklı bölgelerde ve hatta kullanım alanına göre farklılıklar gösteren bu su arıtma cihazları ne gibi farklılıklar oluşturur. Tabi ki kuyu suyu veya merkezi sistemli yerlerde kullanılacak su arıtma cihazları yoğun kirece karşı dayanıklı veya basınca dayanıklı filtreler kullanılarak üretir. Kuyu suları veya doğal kaynak suları sert sulardır ve sert sular damak tadımıza çokta hitap etmedikleri için bir yumuşatmaya ihtiyaç duymaya sebep olurlar.

  Kireç nedir sorusunun yanıtını hatırlayacak olursak; Kireç sert su demektir. Sert su, suda yüksek düzeyde kalsiyum ve magnezyum iyonu bulunması sonucu oluşur. Ülkemizdeki en önemli su problemidir. Kireçli su kullanımı sonucu: Gergin bir cilt ve sert saç. Daha çok sabun ve temizleme ürünü kullanımı. Küvetinizde ve lavabolarınızda sabun köpüğü lekesi. Tabaklar, cam eşyalar ve çatal bıçak üzerinde leke. Su tesisatında kireçlenme. Yüksek elektrik ve gaz faturaları. Araç ve gereçlerinizin ömrü kısalır.

  Peki tüm bunlarla Silifoz filtrenin ne bağlantısı var dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle ki Silikoz filtre; kireç önleyici özelliği sayesinde suda bulunan kireci önleyerek kireçsiz bir su elde etmenizi sağlar. Silifoz filtrelerde; pas, korozyon ve kireç taşı oluşumunu önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Silifoz suyun içinde dolaştığı metalin yüzeyini çok ince ama sağlam bir fosfat filmi şeklinde kaplayarak, metalle suyun temasını kesmektedir. Suda çözünen 2 ppm Fosfat molekülleri suda bulunan ve kalıcı sertliği meydana getiren kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonatın kireç taşı halinde su dolaşım sistemine çökmesini engeller.


  Silifoz dispanserler hemen hemen tüm su sistemlerine takılabilir. Ayrı bir elektrik tesisatına ihtiyaç yoktur ve neredeyse hiçbir bakım gerektirmez.
Yapılması gereken tek şey cihazınızdaki küreler bittikçe yenisini koymaktır. Doldurması çok kolaydır.

 

  Bugün ki yazımızda da Silifoz filtre hakkında sizleri bilgilendirmeyi hedef edindik. Umarız sizlere sağlıklı bir bilgi aktarımı sağlayabilmişizdir.

Silifoz filtre hakkında bilgi almak ve temin etmek için Waterstation Su Arıtma Sistemlerine ulaşabilirsiniz.

 

www.waterstation.com.tr 

 

Müşteri Hİzmetleri :  0 850 532 02 82   

Whatsapp Hattı : 0549 532 02 82

 

Blogger: Şeyda Ayaz

 Şeyda Ayaz   2020
ph-metre-nedir-ne-ise-yarar

pH Metre Nedir ? Ne İşe Yarar ?

pH ifadesinde yer alan “p” harfi, eski logaritmayı ifade etmektedir. “H” harfi ise, Hidrojen atomunu simgeler. Çözeltilerin asit mi yoksa baz mı olduğunu anlamada kullanılan pH ölçü birimi, çözeltinin içerisinde bulunan Hidrojen atomunun aktivitesine ilişkin bilgi vermektedir. Hidrojen atomunun aktivitesine bağlı olarak ta, çözeltinin ne olduğu anlaşılmaktadır. Bazlar ve asitler, özellik olarak Hidroksil ve de Hidrojen iyonlarına sahiptirler. Belirli koşullar sağlandığında ise, asit ve bazlar sabit bir iyon ilişkisinde bulunurlar. Çözeltilerin içerisinde bulunan Hidrojen veya Hidroksil iyonlarından pH değeri yoluyla herhangi birinin anlaşılması, diğerinin de belirlenmesini sağlamaktadır. Çözeltilerin içerisinde bulunan Hidroksil iyonu Hidrojen iyonundan daha fazla aktivite özelliğine sahipse, o çözelti baziktir. Eğer durum tam tersiyse, çözelti asidiktir.

  Vücudumuzun da bir pH değeri vardır. Bunu ise kanımız belirler  ve kanımızın ideal pH'sı 7,35-7,45 değerleri arasında kabul edilir. Yani vücudumuz bazik yapıdadır. Bu sebeple içtiğimiz suyun pH değerinin de alkali özellikte olması gerekir. Kelime anlamı olarak açıklayacak olursak alkali su; bazik özelliğe sahip, yani pH seviyesi 7-14 arasında olan sudur. pH skalası 1 den başlar. 1 en asidik, 7 nötr ve 14 en alkali değerdir. Alkali su nedir ve faydaları nelerdir yazımızda da bahsettiğimiz gibi vücut sağlığımız için alkali su tüketmemiz bizim için faydalı olacaktır.

  pH metre de buraya kadar bahsettiğimiz pH değerini ölçen cihaza verilen isimdir. pH metre ile suyunuzun ne kadar alkali ya da asidik olduğunu ölçebilirsiniz. Aynı zamanda ne kadar kaliteli bir su içmiş olduğunuz da burada çıkacaktır. pH seviyesi düşük olan bir suyu tüketmemiz tabi ki de büyük sorunlar teşkil etmez. Fakat alkali olan suyun vücuda olan faydaları göz önüne alındığında pH değeri 7-9 arasında olan suları tüketmemiz bizim için daha iyi olacaktır.

 

Blogger: Şeyda Ayaz

 Şeyda Ayaz   2019
su-icme-aliskanligi-nasil-kazanilir

Su İçme Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?

  Su aslında kaliteli bir yaşam için gerekli olan en önemli unsurdur. Hayat standartlarınızı size bile fark ettirmeden değiştirme gücü olan ve yaşam tarzını etkileyen büyük bir etmendir. Yaşamsal fonksiyonlarımızı devam ettirebilmek ve günlük aktivitelerimizi yerine getirebilmemiz için su vazgeçilmezimizdir. İnsan susuz kaç gün yaşar, suyun insan sağlığı için önemi, gibi konularda yazdığımız diğer bloglarımızda suyun öneminden bahsetmiştik.  Peki ya bir insan günlük ne kadar su içmelidir? Bu sorunun cevabı değişkendir. Günlük tüketilmesi gereken su miktarı cinsiyet, boy, yaş, kilo, yapılan iş gibi birçok etmene bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

   Günlük 1 litre, 2 litre, 3-5 litre su içilmeli demek maalesef ki yanlış bildiğimiz gerçeklerden biri. Ne kadar düzenli ve sağlıklı beslenirseniz beslenin eğer temel noktayı atlıyorsanız puzzle’ın en büyük parçasını eksik bırakıyorsunuz demektir. Yediğinize içtiğinize dikkat ederek doğal besinler tüketmeye gayret ediyor, fit bir vücuda kavuşmak için düzenli spor yapıyor olabilirsiniz. Fakat tüm bu düzenli yaşam akışınız içinde vücudunuzun ihtiyacı olan suyu karşılamıyorsanız en büyük etkiden de mahrum kalıyorsunuzdur. Baş ağrısı, halsizlik, fazla kilo, yağlanma, depresyon gibi rahatsızlıkların temel nedeni vücudumuzun susuz kalmasıdır. Vücudumuzun işlevini kusursuz bir şekilde yerine getirebilmesi için yaşam kaynağımız olan suyu tüketmeliyiz.

  Peki gün içerisinde susmayana kadar su içmek aklıma gelmiyor ne yapmalıyım diyecek olursanız da birkaç öneri ile size yardımcı olmaya çalışacağız.

 

 

  • Akıllı telefonunuza yeterince akıllı olduğunu kanıtlaması için fırsat verin. Mesela sizi uyarması için su içmenizi hatırlatacak uygulamalar indirin.

 

 

  • Dikkatinizi çekecek şekilde bir su matarası edinin ve her dikkatinizi çektiğinde suyunuzu yudumlayın.

 

  • Sizi su içmekten en çok alıkoyan şey ise suyun tadının veya kokusunun olmamasından dolayı sizi cezbetmemesi. Siz de suyunuzu tatlandırarak onu daha içilebilir bir hale getirip suyunuzu büyük bir hazla içebilirsiniz.

 

  • Masa başı bir işte çalışıyorsanız veya sürekli seyahat halindeyseniz suyunuzu sürekli yanı başınızda, yakınızda tutun. Kolay ulaşabildiğiniz ve gördükçe su içmeniz gerektiğini size hatırlatacaktır.

 

  • Çevrenizdekilere her su içtiklerinde size de hatırlatmalarını söyleyin ve ya size de bir bardak su vermelerini rica edin.

 

Günlük rutininize uyacak ve sizi teşvik edecek her türlü mesajı siz kendinize verebilecek kabiliyettesiniz.

Ve bu yüzden susuz kalmak yerine suyla kalın.

 

Sağlıklı günler.

 

Blogger: Şeyda Ayaz

 Şeyda Ayaz   2019
su-aritma-cihazi-baglanti-aparatlari

Su Arıtma Cihazı Bağlantı Aparatları

   Su arıtma cihazlarında ana parçaları bir araya getiren küçük ama işlevi büyük bazı parçalar vardır. Bunlara fittings malzemeler yani su arıtma cihazı bağlantı aparatları denir. Bu parçalar her ne kadar küçük olup kendinden pek söz ettirmese de su arıtma cihazları için değerli parçalarıdır. Bazı parçalar bağlantı noktalarında oluşan yıpranmadan dolayı belirli zamanlarda arıza verebilir ve değişim gerektirebilir. Bu parçalar nelerdir diye soracak olursanız kısaca şu şekilde açıklayabiliriz.

  • Hat alma aparatı: (3/8, 1/2, 3/4)
  • Küresel vana: 3/8 küresel vana
  • Shut off walf
  • Selenoid walf
  • Basınç düşürücü (regülatör)
  • Manuel auto flash wanası
  • 40/44 dirsek
  • 40/42 dirsek
  • Bağlantı dirsekleri
  • Tank vanası
  • Flow
  • Bulkheadtube
  • Çek walf dirsek

   

    Bu parçalar hat alma, küresel vanalar ve kasa girişleri olarak cihazı bir araya getiren parçalardır. Bazı parçalar büyük roller üstlenirken diğer parçalar cihazın bir arada kalmasını sağlayarak suyunuzun arıtılarak filtrelerden geçmesini sağlar.

 

  Siz de yedek parça ve aksesuarlarınızla ilgili tüm ihtiyaçlarınız için Waterstation su arıtma sistemlerine ulaşabilirsiniz.

 

www.waterstation.com.tr 

 

Müşteri Hizmetleri: 0850 532 02 82   
 

Whatsapp Hattı: 0549 532 02 82

 

 Blogger: Şeyda Ayaz

 Şeyda Ayaz   2019

Evinizin İhtiyacı

1 Ay Ücretsiz Deneme Programı

 

Bu uygulama çok memnun müşteriler edinmek amacı ile düzenlenmiştir.


Deneme süresince


             30 iş Günü süresince deneme amacı ile kullanılan Su Arıtma Cihazı, müşteri tarafından
satın alınmamış kabul edilir, üçüncü şahıslara devredilemez. Kendilerini borçlandıran herhangi bir resmi evrak yada kimlik bilgisi
kesinlikle istenmez.

 

              Kullanılan yeni ambalâjlı ürünü ihtiyacınıza göre liste fiyatları üzerinden satın alınabilir veya koşulsuz, şartsız
iade edebilir.

 

             Tercihinize göre kurulum sırasında, Musluk Montajını, Tam Kurulum yada Seyyar Kurulum tercihi ile isteğinize göre montaj
yaptırmış kabul edilirsiniz. Satın almamanız durumda Tezgahta montaj için açılan 12 mm delikden Firmamız Sorumlu Tutulamaz.

 

 

 Şeyda Ayaz   2019

0(850) 532 0282 Müşteri hizmetlerimizi arayıp özel olarak bilgilendirilebilir ya da

Hemen Teklif Al butonuna tıklayıp formu bize iletebilirsiniz.

Hemen Bilgi Alın

Ücretsiz keşif için sizi ziyaret edelim, evinize ve iş yerinize en uygun su arıtma cihazı ihtiyacınızı belirleyelim.

Telefon
WhatsApp