Post Karbon Filtre Nedir?
Su arıtma cihazlarında 3 adet karbon filtre bulunur. bunlar aktif karbon filtre, blok karbon filtre ve son olarak post karbon filtredir. Su arıtıcılarda post karbon (tatlandırıcı) diye adlandırdığımız beşinci aşamadaki filtredir. Bu filtrenin görevi su arıtma cihazlarının yararları arasında da olan suyun içerisinde ki kloru yok ederek tat vermektedir. Çeşme suyunun tadının ve kokusunun kötü olmasından kaynaklı post karbon filtre su arıtma cihazlarında çok önemli bir yer alır. Post karbon filtre yardımıyla suda herhangi bir acılaşma ve bozulma meydana gelmemekte ve suya yapay bir tat vermeden saflığını koruyarak acı tadı yok olmaktadır. Hiçbir şekilde kimyasal madde bulundurmaz. Hindistan cevizinin kabuğu toz haline getirilir. Sonrasında suya tat vermek için toz haline gelen hindistan cevizi kabuğu kullanılılır. Bu tamamen doğal hindistan cevizi kabuğundan oluşmaktadır. Doğal olmasının yanı sıra oldukçada yararlıdır. Suya tat vermek için kullanılan bu filtre , bizim su arıtma cihazlarını daha çok tercih etmemizi sağlamıştır. Post karbon filtreler arıtma cihazlarına eklendikten sonra ailelerin damak tadına daha fazla hitap edebilmek hedeflenmiştir. Bu filtre sayesinde Ph seviyesi yükseltilmiş su daha yumuşak bir içim sağlayarak damak zevkimize hitap edecektir. Arıtma cihazının beşinci aşamasında olan bu filtrenin değişim sıklığı 12 ay yani yılda bir kezdir. Arıtma servisinize suyun tadında bir değişiklik olduğunu yada suyunuzun acı olduğunu söylüyorsanız eğer: yüksek bir olasılıkla tatlandırıcı olarak da bilinen post karbon filtrenizin değişim periyodu gelmiş demektir.
Blogger: Şeyda Ayaz