Sepet

© 2020 Waterstation. Tüm hakları saklıdır.

pet-siselerdeki-tehlike

Pet şişelerdeki tehlike!

  Hayatımızın her anında ulaşım kolaylığı sağlayan, her istediğimizde ulaşabildiğimiz için sıkça kullandığımız pet şişeler farkında olmadan geri dönüşü olmayan sorunlara yol açıyor. Her an bir köşe başında ya da her markette ulaşabildiğimiz için bize kendini benimsetmiş bu şişeler çevreye verdiği zararla da zararın etki alanını genişletiyor. Çoğumuzun fark etmediği şey, şişelenmiş suyun, sadece musluk suyundan başka bir şey olmadığıdır. Çünkü çeşme suları şişelenmiş sulardan daha sık kontrolden geçmekte.  Bu nedenle, şişelenmiş sudan içtiğimizde, kendimizi daha fazla kimyasal maddeye maruz bırakıyoruz. Bir kaptan içilebilecek en sağlıklı su kendinizin arıttığı ve cam içerisinde depoladığınız sudur.

   Hazır pet şişelerde bulunan ‘BPA’ veya ‘bisfenol’, östrojeni taklit eden bir kimyasaldır. Öğrenme ve davranış sorunları, değişmiş bağışıklık sistemi işlevi, doğurganlık sorunları gibi sağlık bozukluklarını ortaya çıkarır ve kızlarda erken ergenlik çağını başlatır, sperm sayısını azaltır, prostatik ve meme kanserini ise arttırır. Plastik şişelerde bulunan bir diğer kimyasal ise ‘ftalatlardır’. Bunlar doğada endokrin bozuculardır ve azaltılmış sperm sayısı, testis atrofisi ve karaciğer kanseri gibi çok çeşitli gelişimsel ve üreme yan etkileri ile bağlantılıdır. Herhangi bir sebepten bozulan salgı sistemi(endokrin) ise günümüzde giderek daha sık karşılaştığımız metabolizma hastalıklarının başlıca sebebidir.
Bu şişelerin yapıldığı kimyasalların yanı sıra, şişelenmiş su içtiğimizde, kendimizi temelde suyun zehirli kirletici maddeleri olan florür, klor, arsenik, alüminyum ve benzeri tehlikeli maddelere maruz bırakıyoruz. Şişelenerek satılan suların neden son kullanma tarihi bulunduğunu hiç düşündünüz mü? Sebebini şu şekilde açıklamak yanlış olmayacaktır: yayınlanan son çalışmalara göre, şişe su firmalarının yarısı sularını musluk suyu ile doldurmakta. Çünkü şişelenen sular da musluk sularından filtrelenen ama filtrelerin temizliğine önem gösterilmeyen ürünlerdir. Ömürlerinin korunması ve pet şişe içerisindeki plastik tadının suya geçmesini engellemek için şişelerin yapımında kullanılan ‘fenol’ ler sıcağa maruz kalan su dolu şişelerde açığa çıkarak birçoğu hastalığa sebep oluyor. Şişelere verilen Pet isminin nereden geldiğini merak ediyorsanız cevabı basit. Kullanılan plastiğin isminden Polyethylene tetrapythalate den geliyor. Hem insanlara hem de hayvanlara zarar verebilen bu plastikler bizi tehdit altına alıyor. 
Bu şişelerin tek kullanımlık olması ise sizi yanıltmasın. Evet, damacanayla kıyaslandığında daha az tehlikeli olduğu bir gerçek fakat bu şişelerin atılması da ciddi bir çevresel tehlike oluşturur. Bu şişeler üretilirken, etkili olan toksik emisyonlar ortaya çıkar. Bunları imha ederken plajlar, yol kenarların, boş alanları ve toprak dolguları kullanılır. Bu plastik yığınları, gezegenimizi bir çöplüğe çevirerek ayrışmadan yıllarca birikir. Toksinlerin aşırı dozundan kaçınmasını önlemek için, kendinizi üreticilerin şişe suyu için kullandıkları plastik konusunda bilgilendirin. Şişenin dibine baktığınızda size ne tür bir plastik kullanıldığını gösterir. Her şişenin dibinde bir reçine kodu vardır. Bizler bu harflerden pek bir şey anlamasak ta onlar bize çok şey anlatıyor.

  1. PET ya da PETE: PET ya da PETE olarak geçen bu plastik en yaygın kullanım oranına sahip. Fakat tek kullanıma uygun tasarlandıkları için, tekrardan doldurup kullandığınız takdirde suya ağır metaller ve çeşitli kimyasallar karışabiliyor ve böylece kullanan kişinin hormon dengesi dahi bozulabiliyor! Ayrıca bu şişeler doğada oldukça zor çözünüyor.

  2. HDP ya da HDPE: Daha çok süt, deterjan, yağ muhafazaları, oyuncak ve plastik torbaların imalatında kullanılan HDPE ya da HDP, suya herhangi bir kimyasal karıştırmıyor ve su söz konusu olduğunda uzmanlar tarafından en tercih edilesi plastik olarak gösteriliyor.

  3. PVC ya da V: PVC ya da V ismiyle şişelerin altında bulunan bu plastik, çoğunlukla yiyecek kapları, yumuşak materyaller ve oyuncaklar için kullanılıyor. Suya iki toksik materyal karıştırabilen bu plastiğin şişelerde kullanımı tavsiye edilmiyor.

  4. LDPE: Suya herhangi bir kimyasal karıştırmasa da, bu plastiğin su şişesi olarak kullanılması yasak. Yine de eğer pakedinde bu plastiğin kullanıldığı bir gıda satın alıyorsanız iki kez düşünmeniz gerekiyor. Zira bu maddeler suya karıştırmadığı kimyasalları, gıdalara bulaştırabilme ihtimaline sahip.

  5. PP: PP, sert ve hafif olmasıyla göze çarpıyor.  PP ler Isıya karşı yüksek bir dirence sahip. Öyle ki, ısıtıldığında diğer plastiklerin aksine erimiyor. Bu da onu muhafaza ettiği ürün için iyi bir koruyucu yapıyor. PP, aynı zamanda gıdada yağlanma ve rutubeti engellemek için de ideal.

  6. PS: PS, çok farklı amaçlarla kullanılan ucuz ve hafif bir plastik türü. Genellikle kullan-at tarzda bardaklar ve kaplar, yumurta kapları vs. için kullanılıyor. Isındığı zaman kanserojen bileşikler yayabiliyor. Bu yüzden uzun süreli kullanımlarda kesinlikle tavsiye edilmiyor.

  7. PC, Diğer: Sporcu su şişeleri, biberonlar, yemek kaplarında kullanılan bu plastiğin, en tehlikeli ve uzak durulması gereken plastik olduğu söyleniyor. Karışık polikarbon materyallerden imal edildiği için geri dönüşüme uygun değil. Bunun da ötesinde, kullanımında BPA (Bisphenol A) kullanıldığı için yemeğe ya da içeceğe kimyasallar karıştırabiliyor.

  Ayrıca şişe su yaparken doldurulandan daha fazla suya ihtiyaç duyulmakta. Örneğin, Uluslararası Şişelenmiş Su Birliğinin yaptığı çalışmalara göre, Kuzey Amerika’daki şişe su şirketleri, 1 litre şişe su üretirken 1,39 litre su kullanmakta.

Şimdi bir şişe su alırken 2 kere düşünün. Elinize aldığınız bu sular göründüğü kadar masum değil ve elinizde sizi zehirleyerek hayat kalitenizi düşüren bir şişe su tutuyorsunuz.

 Şeyda Ayaz   2019
su-aritma-cihazi-montaji

Su Arıtma Cihazı Montajı

   Su arıtma cihazı montajı teknisyenler tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Su arıtma cihazı montajı için gerekli olan malzemeler, su arıtma cihazının geldiği kutu içinden çıkmaktadır. Su arıtma cihazı montajından dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. İlki işi yapacak kişinin bilinçli olması kuralıdır. Eğer bilinçli değilse cihazın daha kullanılmadan bozulmasına sebep olacak durumlar ortaya çıkarabilir. İşinde başarılı kişilerin yapması gereken bu işlem cihaz garantinizin başlatma işlemi ile beraber yapılır. Yani ürünü aldığınız firmanın teknik destek ve teknik servis verdiğinden emin olmanız gerekir. Kaliteli bir ürün için doğru bir tercih yapmanız gerekir.

   Su arıtma cihazlarından bir önemli diğer nokta ise su hattının bağlantısını alabilmektir. Tezgâhın altındaki musluğu sökerek hat alma aparatı yardımı ile su arıtma cihazı içerinden çıkan vanayı oraya sıkmak suretiyle cihaza giriş yapacak suyu oradan almış olursunuz. Tabi bu bağlantıların yapılırken sargı yapılarak ve conta konularak yapılması sızdırmazlık bakımından çok önemlidir. Tüm bu ekipman ve malzemeler için donanımlı bir ekip ve tecrübe gerekir. Karşılığında ödeme yaptığınız ürünü en sağlıklı ve en güvenilir yolla almak için bir teknik ekipten destek alabilirsiniz.

  Waterstation su arıtma sistemleri olarak teknik servise dair tüm hizmetleri sunmaktayız. Montaj, söküm, taşıma, filtre bakımı, yedek parça aksesuar temini ve diğer tüm ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz.

 

Waterstation Su Arıtma Sistemleri

 

www.waterstation.com.tr

 

İletişim numarası: 0850 532 02 82- 0549 532 02 82

 Şeyda Ayaz   2019
su-yumusatma-cihazlari-nasil-calisir

Su Yumuşatma Cihazları Nasıl Çalışır?

 Günümüzde hemen hemen her evde bulunan su arıtma cihazları; güvenilir ve sağlıklı su içmek isteyen birçok aileye hizmet sunan bir cihazdır. Suyun kimyasal ve diğer maddelerden arındırılmasıyla elde edilen temiz içme suyunu bize sunan bu ürün sert suyu hemen fark etmemize de sebep olur. Bu noktada  suyunuzda sertliğe neden olan mineralleri tutarak yumuşak su elde etmeniz sağlayan su yumuşatma cihazları suyun sertliğini gidererek makine ve ekipmanlarınızı; ev aletlerinizi ve eşyalarınızı sudaki kirecin olumsuz etkilerinden korumanıza yardımcı olur.

  Peki ya neden suyu yumuşatmaya ihtiyaç duyarız düşündünüz mü? Bu konuyu şu şekilde açıklayabiliriz;

Suyun içerisinde bir takım iyonlar vardır. Bu iyonlardan kalsiyum ve magnezyum, suda sertliğe neden olan iyonlardır. Suda bulunan kalsiyum ve magnezyum miktarı sudaki sertlik miktarını belirler ve genelde sertlik birimi olarak Fransız Sertliği terimi kullanılır.

 

Suların sertlik derecesi aşağıdaki gibi sınıflandırılır;

 

  • Çok Yumuşak Sular 0 - 7 F
  • Yumuşak Sular 7 - 14 F
  • Orta Sert Sular 14 - 21 F
  • Oldukça Sert Sular 21 - 32 F
  • Çok Sert Sular 32 - 54 F

 

  Suyun sertlik derecesi, insan sağlığını doğrudan etkilemese de maddi ve estetik bakımdan çok önemlidir. Sert sular sanayide ve ya üretimde kullanmak, yemek pişirmek ve çamaşır yıkamak için elverişli sular değildir. Fazla sabun kullanımına neden oldukları ve endüstride kazan ve borularda kireç oluşumuna yol açtıkları için tercih edilmezler. Bu noktada da birçoğu yerde su yumuşatma sistemi kullanılır. Maliyeti en aza indirgemek ve sanayi ya da evlerde su ile çalışan cihazların ömrünü uzatmak için yaygın kullanılan bu sistemler nasıl çalışır gelin bir göz atalım;

   Suda bulunan Kalsiyum ve Magnezyum iyonlarının sebep olduğu sertliği gidermek için iyon değiştirici katyonik reçineler kullanılır. Bu reçineler sodyum formundadır. Su Yumuşatma Sistemleri tam otomatik sistemlerdir.

Su içi reçine dolu filtreden geçirilir. Suda bulunan sertlik iyonları sodyum iyonları ile yer değiştirir. Böylelikle su yumuşatılmış olur. Belli miktarda sert su, su yumuşatma filtrasyon sisteminden geçtikten sonra, reçine tanecikleri sertlik mineralleri ile kaplanır. Sertlik iyonlarının reçineye tekrar tutunabilmesi için sistem tuzlu su (NaCl) ile rejenerasyona girer. Tuzlu su içi reçine dolu tanka verilir ve reçine sodyuma doyar.  Yıkama işleminde kalsiyum ve magnezyum iyonları tarafından bloke edilen reçine tuzun kloru ile birleşerek drenaj hattından atık su olarak dışarıya atılır.

Su Yumuşatma işlemi bu şekilde reçine doydukça otomatik olarak rejenerasyona girerek devam eder.

 

Su yumuşatma cihazı nasıl rejenere olur? 

  Su yumuşatma cihazı içindeki reçine tanecikleri doyma noktasına ulaştıktan sonra suya sertlik veren iyonları tutamaz hale gelir. Bu aşamada rejenere edilmeleri gerekir. Rejenerasyona işlemi, su yumuşatma cihazının otomasyon valfi aracılığıyla otomatik olarak yapılır. Reçineler doyduğunda otomasyon valfi devreye girer. İçinde tablet tuz bulunan tuz tankındaki tuzlu suyu, su yumuşatma cihazının tankına doldurur. Su yumuşatma cihazındaki reçine rejenere edildikten sonra temiz su ile durulanır. Durulama işlemi ile fazla tuz ve sertlik mineralleri tanktan atılır. Su yumuşatma cihazı tekrar sertlik iyonlarını tutmaya hazır durumdadır. Standart bir su yumuşatma sistemi dört ana bölümden oluşur: Reçine tankı, reçine, otomasyon valfi ve tuzlu su tankı.

 Şeyda Ayaz   2019
acik-kasa-tezgah-alti-su-aritma-cihazi

Açık Kasa Tezgah Altı Su Arıtma Cihazı

  Uygun fiyatlı ve ekonomik bir tercih yapmak isteyenlerin oldukça sık tercih ettiği açık kasa su arıtma modelleri firma güvencesi ve kullanılan malzemelerin kalitesiyle farklılıklar gösterir. Netsa Su Arıtma Sistemleri olarak WS-12 modeliyle sunduğumuz açık kasa ürünümüz kalitesi ve marka güvencesiyle diğer piyasa ürünlerinden kendini soyutlar. Bir su arıtma cihazı alırken dikkat etmeniz gereken en önemli özellik garanti süresi ve firma güvenilirliği olacaktır. Çünkü güvenilir bir firma ile çalışmak demek kaliteli malzeme, güvenilir ve denetimden geçmiş yedek parça demektir. Ürünlerimizde kullandığımız ham maddeler NSF onaylıdır. Kullanılan malzeme kalitesi su arıtma cihazının kalitesini de belirler. Kapalı kutu içerisinde yer almaması ve diğer minimal ürünlere göre boyutlarının büyük olması ürünün daha uygun fiyatlı olmasına sebep olur.

  Bir su arıtma cihazı alırken tercih ettiğiniz ilk özellik fiyat olmamalıdır. Kullanılan ürünlerin ve parçaların kalitesi, ürünün kapasitesi, ürünü aldığınız firmanın güvenilirliği, firma belgeleri, teknik servisin kalitesi ve ürünü aldıktan sonraki hizmet bedelleri de önemli unsurlardır. Firma olarak üretimini gerçekleştirdiğimiz tüm ürünlerde kaliteli malzeme ve insan sağlığını tehdit etmeyen ham maddeler kullanılır. Piyasada aynı görsele sahip olan fakat plastik malzemelerin kullanıldığı birçok ürün de yer almaktadır. Önemli olan nokta ise ürünün görselinden çok içeriğidir. WS-12 modelimizde uygun fiyat ve kaliteli hizmeti bir arada sunmaktayız.

WS-12 Açık Kasa Su Arıtma Cihazının özellikleri nelerdir?

WS-12 açık kasa model bir tezgâh altı üründür.

12 litrelik su tankı bulunur.

Günlük 385 litreye kadar su sağlayabilir.

6 filtreden oluşmaktadır.

LG marka membranı bulunur.

3 yıl garantilidir.

Teknik özelliklerini inceleyecek olursak:

10″ GAC Karbon Filtre  (UDF)

10″ Blok Karbon Filtre (CTO)

10″ Post Karbon Filtre (Coconut)

80 GPD LG Chem Membran

12 Litre Kapasite Metal Basınç Denge Tankı 

Lüx Musluk

Cihaz Ebatları 21X36X51 ( Y x G x D )

Tank Ebatları  23X23X35 ( Y x G x D )

Opsiyonel 80 GPD Pompa + 24V 1.2A Adaptör

10″ 5 Mikron Spun  (Sediment)

 

    2019 yılı itibariyle ev ve iş yerlerinde yüksek oranda rağbet gören bu ürünü tanımak isterseniz sizlere tanıtım yapmak üzere Satış danışmanlarımızı yönlendirebilmekteyiz. Dilerseniz ürün gruplarımızı yakından görmek ve bilgi almak için satış mağazalarımızı da ziyaret edebilirsiniz.

Blogger: Şeyda Ayaz

 Şeyda Ayaz   2019
su-aritma-cihazinin-kullanim-omru-ne-kadar

Su Arıtma Cihazının Kullanım Ömrü Ne Kadar?

   Evimize aldığımız her şey de olduğu gibi mutfağınızın bir vazgeçilmezi olan su arıtma cihazlarının da bir ömrü bulunmaktadır. Mutfağınızda kullandığınız beyaz eşyalar gibi bu ev aletinin ömrünü de yine kullanım şekliniz ve titizliğinizle aslında siz belirliyorsunuz. Su arıtma cihazları an itibariyle 10 evin 8 inde bulunan bir sistem haline gelmiştir. Zaman içerisinde bilinçlenen toplum hazır suların zararlarını ve olumsuz etkilerini görmeye başlayınca, kendi suyunu kendi üreterek sağlıklı suya ulaşmayı hedeflemiştir. Hayatımızda önemli bir yeri olan su tarih boyunca en içilebilir  hale getirilmeye çalışılmıştır. Şu an su arıtma cihazları şehir şebeke sularımızı sağlıklı bir şekilde gönül rahatlığı ile içebilmemize olanak sağlıyor. Şehir şebeke sularındaki birçoğu patojen unsuru ortadan kaldırıp bize içilebilir su veren bu cihazların içerisindeki materyaller de belirli kullanım süresi bulunan ürünlerdir.

   Su arıtma cihazı filtreleri belirli periyotlarda düzenli değişim yapıldığı taktir de diğer parçalarında ömrünü uzatır. Ama normal şartlarda bir su arıtma cihazının 3-12 yıl arasında bir ömrü olduğunu da söylemek yanlış olmaz. Cihazın ömrünü belirleyen şey kullanıcının kullanım şekli ve titizliğidir. Cihaza yapılan düzenli bakımlar, kullanım harici depolama yapmama, kapasiteyi zorlamadan ürünü kullanmakta cihazın ömrünü belirleyecektir.

   Su arıtma cihazlarının şu kadar yıl ömrü var demek pekte doğru olmamakla beraber kullanıcıya ve kullanım yerine göre süresi yukarıda ki şekildedir. Cihazların ömrü firmanın kalitesiyle de doğru orantılıdır. Kaliteli ve garantili aldığınız ürün size en az sorunu çıkartarak cihazınızı sağlıklı bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır. Firma garantisi, cihaz içerisinde kullanılan parçaların güvenilirliği ve firmanın servis kalitesi cihazın ömrünü etkileyecektir. Bir su arıtma cihazı almadan önce kullanım sürecinde yaşayacağınız ve ya kullanım süresince yapmanız gerekecek olan bakımları bilmeli buna uygun bir tercihte bulunmalısınız.

     Güvenilir bir su için doğru ürünü tercih edin..

 Şeyda Ayaz   2019

0(850) 532 0282 Müşteri hizmetlerimizi arayıp özel olarak bilgilendirilebilir ya da

Hemen Teklif Al butonuna tıklayıp formu bize iletebilirsiniz.

Hemen Bilgi Alın

Ücretsiz keşif için sizi ziyaret edelim, evinize ve iş yerinize en uygun su arıtma cihazı ihtiyacınızı belirleyelim.

Telefon
WhatsApp