Sepet

© 2020 Waterstation. Tüm hakları saklıdır.

her-su-aritilabilir-mi

HER SU ARITILABİLİR Mİ?

Bir önceki bloğumuzda her su içilebilir mi konusunu işlemiştik. Bu bloğumuzda ise; Her su arıtılabilir mi? Ya da nasıl su arıtılır? Hangi yöntemi kullanmak gerekir? gibi konulara değinelim. Öncelikle bir suyun arıtılması için o suyun bazı standartlara uygun olması gerekir. Bazı bölgelerde arıtma işleminin yapılamamasının nedeni nedir merak konusudur. Şöyle ki şehir şebeke suyunun çok yayın olmadığı ve kuyu suyunun yaygın olduğu noktalarda tezgah altı su arıtma cihazlarıyla arıtma işlemi yapılamaz. Su arıtma filtreleri küçük porlara sahip olduğundan kullanılan kuyu sularının kum, taş gibi maddeler içermesi filtrelerin tıkanmasına sebep olur. Sık tıkanan ve yetersiz kalan filtreler kişiye maddi yönden zarar vereceği gibi sağlık bakımından da tehlike oluşturacaktır. Düzenli bakım yapmanın dahi yetersiz kaldığı kuyu suları arıtma işlemi için uygun değildir. Kuyu sularını arıtmak için farklı filtrelerin ve teknolojilerin kullanıldığı arıtma sistemleri de vardır.

Yağmur ve baraj suları arıtılarak kullanılabilen en yaygın sulardır. Şehir şebeke suları denetimden geçtiği ve kontrollü örneklemelerin yapılmasından dolayı arıtma sistemlerinde kullanıma en uygun sulardır. En nihayetinde arıtma işleminin yapılması ve kullanılması en ideal su baraj sularıdır.

Doğal kaynak suları ise bir tartışma konusu olmakla beraber arıtma işlemi gerektirmeyen bir sudur. Bekletilmesi ve depo edilmesi uygun olmayan, doğal kaynak suları içimi en yumuşak olan sulardır. Herkesin doğal kaynak suyunu içememesine gelecek olursak; doğal kaynak suları mineral bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip olmakla beraber yer altı ve yer üstü kaynaklarındaki doğal zenginliklerle özdeşleşmesi de suya ağır bir tat katmaktadır. Kaynağından alınan doğal suların arıtma işlemine ihtiyacı yoktur.

Deniz suyu noktasında bilmemiz gereken en önemli şey; deniz sularının uzun yıllardır arıtıldığı fakat çok fazla şehirlerde talep oluşturmadığıdır. Gemilerde ve deniz seyahatleri yapan yolcu gemilerinde uzun süre kıyıdan uzak olmaları ve uzun süreli yolculuklar yapmaları gereği, deniz suyu arıtmak üzere büyük filtreli (bacalar şeklinde) sistemler uygulanmaktadır. Yumuşatma kabinetleri ile yapılan bu arıtma sistemi oldukça pahallı ve teferruat gerektiren bir sistemdir.Deniz kıyılarında ise şu anda kullanılması pek uygun görülmeyen deniz suyu arıtma sistemleri ; yerleşim yerlerindeki fabrika atıkları, petrol ve türevleri, insan kaynaklı kirlilikler ve canlı teleflerinin olması sebebiyle arıtma işlemi için uygun bir zemin oluşturmaz. Deniz suyu arıtılırken ortaya çıkıcak bölgesel çekilmeden ötürü hayvan ekolojisinde bir tahrip olması düşüncesi de şehirlerde deniz suyu arıtması için çekinceler arasındadır.  Ancak açık denizler için şu anda uygun görülen bu sistemin ileride yaşanacak su kıtlıklarıyla nasıl bir gelişme izleyeceği ise merakla beklenen konular arasında.

 

Yukarıda da örneklendirdiğimiz gibi akla gelen her su arıtılabilir. Fakat bu arıtma sistemi sırasında farklı metotlar ve yöntemler kullanılması gerekir. Hızla gelişen su arıtma teknolojilerinin ilerde su kıtlıklarında oldukça etkili ve popüler bir sistem olması ise muhtemeldir.

 

Blogger : Şeyda Ayaz

 Şeyda Ayaz   2019

0(850) 532 0282 Müşteri hizmetlerimizi arayıp özel olarak bilgilendirilebilir ya da

Hemen Teklif Al butonuna tıklayıp formu bize iletebilirsiniz.

Hemen Bilgi Alın

Ücretsiz keşif için sizi ziyaret edelim, evinize ve iş yerinize en uygun su arıtma cihazı ihtiyacınızı belirleyelim.

Telefon
WhatsApp